120psi to 0.8MPa, czyli 8 atm
Jest pare sposobów w jaki możesz to zbudować. Zacznijmy od wersji z zaworem szybkiego spustu. Powinnien on być możliwie jak największy, czyli pewnie 3/4" max. Są też wersje 1" ale nie są one jeszcze dostępne w polsce z tego co wiem.
Myśle żę butle możesz sobie odpuścić - zbyt dużo problemów z przejściem z gwintów na butle do calowych. Zamiast tego użyj odcinek rury 1" - 1.5" (długość będzie zależała od ciśnienia jakie możesz osiągnąć - im wyższe tym krótsza może być). Do tego pare złączek by to wszystko połączyć, króciec szybkozłączki by to napompować i 1/2" lub 3/4" zawór kulowy do pilotowania zaworu szybkiego spustu i to w zasadzie tyle.
nie wiem jakiej średnicy chcesz 'lufę' ale 2" - 3" to raczej maximum. Im większa średnica tym mniejsza siłą będzie działać na trociny/mąke/czy co tam chcesz użyć (no chyba że będziesz miał większy zawór)
Ze zwykłego kompresora wyciągniesz maksymalnie 8-10 atm. Gdybyś użył lodówkowego mógbyś ośiągnąć 20-25 atm. Im większe cisnienie tym lepiej
a tak przy okazji budowałem podobne rzeczy ->
http://forum.pneumatyczne.pl/index.php?PHPSESSID=rvdbstf0peijimqj74klosfl43&topic=153.0