Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
pneumatyka, forum pneumatyczne
pneumatyka

Forum Pneumatyczne

Aktualności:
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowa strona - ypc.pl  (Przeczytany 1220 razy)
admin2
Administrator
Nowicjusz

Reputacja 1

« : Styczeń 05, 2009, 10:16:25 »

Póki co nie mam pomysłu gdzie ten wątek umieścić, więc daję go tutaj - proszę o zgłaszanie ewentualnych problemów z nową stroną - ypc.pl.
Szach
Nowicjusz
*

Reputacja 6

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2009, 02:44:14 »

Tak właściwie to dobra okazja aby zapytać... Jak z jakością tych produktów? Chodzi mi o zastosowanie w aplikacjach przemysłowych i pracy trzyzmianowej.
Widziałem kiedyś obietnice dotyczące roboczogodzin zaworów z karty katalogowej Uśmiech i chyba nikt sobie aż tyle nie napisał co YPC.

Pozdrawiam i spokojnej nocy życze.

Biseptol
Nowicjusz
*

Reputacja 2

« Odpowiedz #2 : Styczeń 07, 2009, 03:46:09 »

no ciekawe, możesz podac jakiegoś linka skąd lub gdzie takie info podaje ten cały ypc?
Szach
Nowicjusz
*

Reputacja 6

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 07, 2009, 11:44:33 »

Witam,
Dzisiaj w katalogu nie znalazłem ale mam wrażenie, że to widziałem (no a z pół roku juz minelo) za to na 100% mam maila z informacją, że żywotość zaworów to 7mnl cykli.

Plusem YPS jest cena ( wporównaniu do większości europejskich konkurentów).
Z drugiej strony jest to firma Koreańska... (a jak juz pisałem jestem troche uprzedzony)

Właśnie szukam oszczędności bo planuje zbudować małe stanowisko badawczo szkoleniowe dla własnych potrzeb Uśmiech
No i interesuje mnie opinia klientów jak to śmiga, jak z awaryjnością itp.

Pozdrawiam

Biseptol
Nowicjusz
*

Reputacja 2

« Odpowiedz #4 : Styczeń 08, 2009, 12:35:37 »

Na stronie pneumatig.eu jest wpisane 10 mln cykli, ale czy to tak dużo jak sadzisz szachu??, to nie wiem. Jeżeli chodzi o samą f-me YPC to wydaje mi sie że to kontunuacja zaworów SMC, niektóre sa tak podobne, że szok. Może to kolejna firma, która przez kilkanaście lat produkowała dla smc a teraz sie uwolniła, kontrakt wygasł i może sprzedawac swoje wyroby na rynku ogólnym. Dla mnie to te zawory sa ok, przejrzysta charakterystyka i bardzo duża różnorodność wskazuje że nie jest to malutka i początkująca firma a całkiem, całkiem spora.
Wydaje mi się że możesz zaufać, masz tą pewnośc że nie przepłacisz za samą markę.
Szach
Nowicjusz
*

Reputacja 6

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #5 : Styczeń 08, 2009, 10:31:50 »

10 mln cykli to moim zdaniem dość dużo jak na uszczelnienia w zaworach. Jak znajdę czas to sprawdę jak jest u innych producentów ale przypuszczam (pamiętam) że jest mniej.
Tak dla zobrazowania 10 mln cykli to dwu zmianowa praca zaworu przez prawie 3,5 roku (w dni pracujące- 254 dni  Duży uśmiech), gdzie jeden cykl odbywa się co 5 sekund Uśmiech ... co 15 sekund to ponad 10 lat  Duży uśmiech

Co do SMC to mam raczej dobre wrażenia choć nie miałem wiele styczności.
Strona YPS faktycznie wygląda solidnie jak na tamte rejony, asortyment jest ok, nawet pliki do CADa mają, tylko ten kraj pochodzenia. Porównywać SMC do YPS nie mogę ponieważ YPS nigdy nawet w ręce nie trzymałem.

Czekam jednak na opinię użytkowników, jeżeli tacy się znajdą.

Pozdrawiam.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: